Na het ontbijt , onder begeleiding van onze gids Richard uit Wallonië , een echte artisanale tocht. De dag begint met een bezoek aan de permacultuur boerderij A La Source, waar duurzame landbouw in harmonie met de natuur centraal staat. Hier komt het verhaal van de streek tot leven, terwijl lokale producten op een verantwoorde manier worden geteeld. Laura Delfosse nam de boerderij van haar vader over in 2010, en sindsdien staat alles in het teken van respect voor de aarde. Geen standaard productiemethoden, maar een manier van werken die de natuur centraal stelt met zorg voor de bodem, de gewassen en de seizoenen.
Een perfect moment om in alle rust de plattelandssfeer in ons op te nemen.
Vervolgens is het tijd voor een artisanale boerenlunch tussen de boomgaarden van A La Source. De smaken van het seizoen, rechtstreeks van het land, bieden een geurige en smakelijke lunch midden in de natuur, waar alles wat op tafel komt lokaal en met liefde bereid is.
Na de lunch gaat de ontdekking verder met een bezoek aan een frambozenkwekerij, waar we tijdens de september reis zelf het fruit kunnen plukken. De geurige vruchten dragen bij aan een mooie ervaring, midden in het hart van de natuur.
De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een echt Belgisch boerenbedrijf. Niet alleen inzicht op het leven op de boerderij met een prachtig verhaal over hoe ze hier hun bedrijf runnen en hun dieren en land verzorgen, maar ook ruimte voor een proeverij en lokale drankjes. Authentiek, vers en met passie bereid.
Terug naar het hotel voor wat verfrissing en ontspanning en in de avond volgt een 4-gangen diner in restaurant Barathym, waarbij streekgerechten een verfijnde draai krijgen en een aperitief naar keuze de maaltijd compleet maakt. De smaken van Wallonië worden hier in volle glorie gepresenteerd.